FOTO Prima fotografie a Lunii, din cadrul misiunii Indiene Chandrayaan-2 – Spatiul

0
29


Sonda lunară a Indiei, Chandrayaan-2, se află pe orbita lunară, iar priveliștea pe care o oferă este spectaculoasă, scrie Space.com.

Aeronava spațială a intrat pe orbita lunară pe 19 august (20 august conform orei locale în India), la aproximativ o lună de la lansarea sa, pe data de 22 iulie. Pentru a face misiunea realizabilă cu o nava mai mică, timpul de care aceasta a avut nevoie pentru a ajunge la lună a fost mai lung.

Organizația pentru Cercetară Spațială a Indiei, care conduce misiunea Chandrayaan-2, a eliberat recent primele imagini realizate de sondă, de pe orbită. Imaginea publicată a fost făcută la aproximatvi 2.650 de km deasupra suprafeței lunii, în ziua de miercuri, 21 august. În imagine se poate observa craterul Apollo și Mare Orientalis.

Însă regiunea respectivă nu este destinația sondei Chandrayaan-2, ci polul sudic lunar. Aselenizarea ar trebui să aibă loc pe 7 septembrie, ora locală a Indiei. ISRO a ales destinația în mare parte datorită predecesorului acestei misiuni, care purta instrumentul cu ajutorul căruia a descoperit apă înghețată în apropiere de polul sudic.

CITESTE SI:  Comisia Europeană a blocat o tranzacție ce ar fi creat al doilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMitall: Sute de mii de angajați, afectați - Stiri pe surse

Dacă sonda atinge în siguranță suprafața lunară, India va deveni a 4-a țară care reușește acest lucru, după Uniunea Sovietică, SUA și China.

http://platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here