Fundaţie sprijinită de DiCaprio promite ajutor de 5 milioane de dolari pentru Pădurile Amazoniene – Mediu

0
24
Fundaţie sprijinită de DiCaprio promite ajutor de 5 milioane de dolari pentru Pădurile Amazoniene - Mediu


O nouă fundaţie pentru protejarea mediului creată de actorul Leonardo DiCaprio şi mai mulţi filantropi promite un sprijin financiar de 5 milioane de dolari organizaţiilor locale care se ocupă de combaterea distrugerilor provocate de incendii în Pădurile Amazoniene, scrie Mediafax, citând Associated Press.

Earth Alliance a fost creată luna trecută de DiCaprio şi filantropii Laurene Powell Jobs şi Brian Sheth. Duminică, a fost lansat Fondul pentru Pădurile Amazoniene, pe site-ul fundației, unde se pot face donații.

Numărul incendiilor de vegetație produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creștere de aproape 85% a numărului incendiilor față de anul trecut, a informat recent Institutul Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Fondurile colectate de fundație vor fi distribuite unor grupuri locale care se ocupă de combaterea problemei. Pădurile Amazoniene ocupă 43% din suprafața Americii de Sud și găzduiesc aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine și 30 – 50% din fauna și flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 țări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

CITESTE SI:  VIDEO Șeful Secției de anchetă a magistraților, la audierile pentru postul de judecător CCR: Ce emite Comisia de la Veneția nu e obligatoriu / PSD a blocat mai multe întrebări ale opoziției

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));



Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here