Klaus Iohannis: Eu sunt Preşedintele României şi vreau să rămân Preşedintele României, şi nu al Consiliului European – Politic

0
25

Klaus Iohannis a dat sâmbătă un semnal clar că va candida încă o dată pentru funcția de șef al statului, respingând speculațiile că ar dori funcția de președinte al Consiliului European, declarația fiind dată în cadul discursului ținut la ceremonia în care Forumul Democrat al Germanilor din România i-a decernat Medalia de Onoare.

”Domnul deputat Ovidiu Ganţ, în laudatio, pentru care i-am mulţumit şi m-am bucurat foarte mult de cuvintele frumoase, a menţionat că sunt persoane importante, şi în ţară, şi în Europa, care m-ar vedea într-o poziţie de conducere într-o instituţie europeană. şi vreau să spun aici, acum, public: eu sunt Preşedintele României şi vreau să rămân Preşedintele României, şi nu al Consiliului European, pentru că mai sunt, dragii mei, multe de făcut şi sunt dispus să rămân implicat.”, a spus Iohannis.

Declarația șefului statului vine în contextul în care, încă de anul trecut, surse politice au spus că numele lui Klaus Iohannis este luat in calcul la Bruxelles pentru pozitia de viitor presedinte al Consiliului European, pozitie ocupata in prezent de Donald Tusk, fost premier al Poloniei.

CITESTE SI:  Ioan Deneş efectuează o vizită de lucru în judeţul Gorj

Președintele Klaus Iohannis a spus și că alegerile europarlamentare au fost doar un prim pas împotriva actualei puteri:

”Urmează alegeri prezidenţiale, urmează alegeri locale, în primăvara anului viitor, şi urmează alegeri parlamentare, în toamna anului viitor, sau, cine ştie, poate chiar mai repede. Şi românii trebuie să înţeleagă că este extrem de important să participe la toate alegerile, pentru a putea repara ce s-a stricat, pentru a putea reda demnitate României.”Sursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here