LIVE VIDEO România este la un pas de o calificare istorică, în semifinalele Euro U21: Meciul cu Franța a început – Stiri pe surse

0
41

România U21 înfruntă luni Franţa, de la 22:00, în ultimul meci din Grupa C a Campionatului European U21. Un rezultat pozitiv le asigură elevilor lui Mirel Rădoi prezenţa în semifinale şi implicit calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.

” target=”_blank”>Meciul poate fi urmărit LIVE VIDEO AICI

Ambele echipe au câte şase puncte, dar golaverajul tricolorilor este mai bun, +5 faţă de +2. Pentru a obţine calificarea în semifinale şi la JO de la Tokyo, România nu trebuie să piardă la o diferenţă mai mare de două goluri cu Franţa.

Coman, în locul lui Ivan, Rus, în locul lui Paşcanu, Boboc, în locul lui Ştefan, Nedelcu, în locul lui Băluţă şi Olaru, în locul lui Man sunt schimbările efectuate de Mirel Rădoi faţă de echipa din primele două meciuri, câştigate cu 4-1, cu Croaţia şi cu 4-2, cu Anglia.

Luni, evoluează următoarele echipe:

Franţa: 23. Bernardorni – 2. Amian, 4. Konate, 5. Upamecano, 15. Sarr – 21. Ntcham, 6. Tousart (c), 10. Guendouzi, 20. Thouram – 11. Mateta, 12. Ikone. Selecţioner Sylvain Ripoll.

CITESTE SI:  Fanii Spice Girls sunt revoltați - cer înapoi banii pe bilete, după al doilea concert al trupei cu probleme - Stiri pe surse

România: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 18. Rus, 2. Boboc – 16. Nedelcu, 17. Cicâldău – 22. Olaru, 10. Hagi, 7. Coman – 9. Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi.

Arbitri: Georgi Kabakov (Bulgaria) – Martin Margaritov şi Divan Valkov (ambii Bulgaria) – Bobby Madden (Scoţia).

Asistenţi VAR: Ricardo De Burgos şi Xavier Estrada Fernandez (ambii Spania)

În celălalt meci al grupei, tot de la ora 22.00, se întâlnesc Anglia şi Croaţia, echipe fără punct şi fără şanse de calificare în semifinale.

Accederea în primele patru înseamnă şi prezenţa la Jocurile Olimpice, după o pauză de mai bine de 50 de ani. În cazul unui rezultat de egalitate, Franţa şi România merg la braţ în semifinale. Înaintea jocurilor de luni, România şi Franţa au câte 6 puncte, iar cel mai simplu calcul pentru ambele selecţionate este un rezultat de egalitate, caz în care vom asista la o calificare la braţ a celor două naţionale. România termină pe locul 1 în Grupa C în două variante, victorie sau scor egal. Tricolorii au un golaveraj superior Franţei înaintea confruntării directe, 8-3 vs 3-1. Selecţionata lui Mirel Rădoi are şi varianta unei înfrângeri la o diferenţă de maximum două goluri pentru calificarea în semifinale. În schimb, Franţa nu-şi permite „luxul” de a pierde în faţa României, pentru că ar fi, evident, sub linia de clasament a Italiei, care are deja un plus trei la golaveraj. România are practic trei variante de calificare în semifinale şi îşi poate alege şi adversara. Dacă va termina pe locul 1 va înfrunta Germania, iar dacă va fi pe locul 2 de calificare o va avea în faţă pe Spania.

CITESTE SI:  Încep PROTESTELE în Moldova: Lumea se adună la Chișinău, Poliția a anunțat că este pregătită de orice - VIDEO - Stiri pe surse

Selecţionata U21 şi-a creat toate aceste scenarii ideale în urma parcursului magic de până acum, victorii la diferenţă de cel puţin două goluri cu Croaţia (4-1) şi Anglia (4-2). Şi va avea şi susţinerea Italiei la partida cu Franţa.

”Din punct de vedere fizic şi din punct de vedere mental sunt problemele pe care le avem. Cred că mâine seară, la ora partidei, vor fi şi ceva schimbări. Va trebui, până mâine seară, să găsim soluţii, să-i relaxăm puţin, dar să le arătăm exact ceea ce trebuie să facă. În aceste două meciuri am arătat şi unitate, determinare, spirit, sacrificiu şi cred că mâine seară, înainte de toate, vom avea nevoie de echilibru”, a spus selecționerul Mirel Rădoi, la conferinţa de presă.

În semifinalele Campionatului European găzduit de Italia şi San Marino se califică echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă şi cea mai bună ocupantă a locului secund. Până acum, din grupele A şi B s-au calificat Spania şi Germania. Din Grupa A, Italia, şase puncte, golaveraj +3, mai poate spera la calificare, în cazul unui succes românesc la Cesena sau în cazul unei înfrângeri a tricolorilor la mai multe de două goluri.

CITESTE SI:  Arad: Mii de turişti din ţară şi din Ungaria la Plaja Ghioroc, supranumită „Litoralul Vestului” - Administratie LocalaSursa: stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here