Lovitură de teatru! Liviu Dragnea face doar 2 luni de închisoare?

0
255

Sunt șanse mari ca Liviu Dragnea să iasă din închisoare după numai două luni. Pe masa CCR sunt două sesizări care îl pot scăpa de cei 3 ani și 6 luni de detenție. 

Potrivit regulamentului de la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea va petrece următoarele 21 de zile în carantină. În acest interval de timp va fi supus unui consult medical amănunțit și va fi supus unei analize psihiatrice. De asemenea, i se va stabili și regimul de detenție.

Surpriza constă în faptul că Dragnea poate cere eliberarea condiționată după 2 ani și patru luni! Dacă muncește, scrie cărți(20 de zile de libertate) și beneficiază de recursul compensatoriu( pentru 30 de zile executate pedeapsa se reduce cu șase zile) perioada de detenție se scurtează semnificativ.

Pe masa Curții Constituționale a României se află două sesizări care îl pot scăpa de necaz pe Dragnea. Prima sesizare se dezbate marți, 28 mai, și vizează modificarea codurilor penale.

CITESTE SI:  Ultimul sondaj înainte de alegerile europarlamentare. PSD pierde teren față de PNL și se apropie de pragul de 20%

A doua sesizare se dezbate pe 5 iunie și vizează completurile de trei judecători. Florin Iordache a sesizat CCR în legătură cu ”ilegalitatea” completul de trei judecători care s-a pronunțat pe fond în dosarul ”Bombonica”. Iordache menționează în sesizarea către CCR că acel complet nu era specializat în fapte de corupție.

Dacă se va constata că aceste completuri au fost constituite ilegal, domnul Dragnea va putea contesta decizia”, a subliniat avocatul Constantin Durgheu, marți, la Realitatea TV.Sursa: Cancan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here