Marea Britanie: Cine va fi următorul premier? – International

0
30

Parlamentarii conservatori se pregătesc să intre în cursă pentru a deveni următorul lider Tory și prim-ministru după ce Theresa May a anunțat că va demisiona pe 7 iunie, relatează BBC.

Ministrul de externe, Jeremy Hunt, este ultimul parlamentar care a declaratli se va alătura lui Boris Johnson, Esther McVey și Rory Stewart, deja intrați în cursă.

Mai mult de o duzină de alți parlamentari sunt considerați candidați serioși. Amber Rudd, Ministrul muncii, a anunțat deja nu este interesată.

Termenul limită pentru nominalizări este săptămâna care începe pe 10 iunie. Candidații au nevoie fie propuși de doi colegi. Dacă există mai mult de trei candidați, deputații Tory efectuează o serie de voturi până rămân doar doi. Președintele Partidului Conservator, Brandon Lewis, a declarat speră ca procesul de determinare a alegerii finale fie încheiat până la sfârșitul lunii iunie.

Apoi vor avea loc o serie de întruniri electorale în Regatului Unit, urmate de un vot prin poștă al membrilor Partidului Conservator, rezultatul urmând a fi anunțat înainte ca Parlamentul să își încheie sesiunea în vară.

CITESTE SI:  Federica Mogherini: Uniunea Europeană recunoaște legitimitatea noului Guvern al Republicii Moldova - InternationalSursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here