Marius Vizer, dialog aprins cu preşedintele iranian: A pus mâna pe telefon şi l-a ameninţat pe Rouhani

0
39
Marius Vizer, dialog aprins cu preşedintele iranian: A pus mâna pe telefon şi l-a ameninţat pe Rouhani

Scandalul în care Saied Mollaei, speranţa Iranului la aurul olimpic la JO 2020, a fugit în Germania după Campionatele Mondiale din Tokyo continuă să facă valuri în presa internaţională.

 

Pe scurt, în momentul în care a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial, la categoria -81kg, Mollaei era presat să se retragă înaintea duelului cu adversarul său din Belgia. Asta deoarece, Iranul interzice ca sportivii săi să-şi înfrunte rivalii din Israel, stat pe care nu-l recunoaşte „în semn de solidaritate cu poporul palestinian“. Dacă Mollaei ar fi câştigat semifinala cu adversarul său belgian, el ar fi trebuit să-l înfrunte pe Sagi Muki în meciul pentru medalia de aur.

Ceea ce nu s-a mai întâmplat, fiindcă Mollaei, care îşi câştigase primele patru meciuri fără probleme, s-a duelat cu sportivul din Belgia, însă a pierdut categoric, scor 0-10.

Presa israeliană a scris că Mollaei a concurat în semifinale doar după o intervenţie în forţă a lui Marius Vizer. 

Aflând că iranienii încearcă să-l convingă pe sportiv să se retragă înaintea confruntării din semifinale, Vizer l-ar fi sunat direct pe preşedintele iranian, Hassan Rouhani!

„Dacă Mollaei nu va fi lăsat să-şi ducă parcursul până la capăt, vă asigur că Iranul nu va avea niciun sportiv la Jocurile Olimpice din 2020“, ar fi fost ameninţarea lui Vizer pentru Rouhani, potrivit israelnationalnews.com.

Se pare că, doar după acest dialog, Mollaei ar fi primit voie să concureze în semifinale, însă cu condiţia de a pierde pentru a nu ajunge, ulterior, faţă în faţă cu Sagi Muki din Israel!

CITESTE SI:  Răsturnare de situație în cazul copiilor germani exploatați în Maramureș. Unii tineri și localnici susțin că nimic nu este adevărat

Aceasta e o practică des întâlnită în cazul sportivilor iranieni după Revoluţia Islamică din 1979. Din acest motiv, foarte mulţi sportivi de mare valoare au pierdut şansa de a câştiga medalii şi titluri mondiale, fiind obligaţi să se retragă din competiţie sau, pur şi simplu, să piardă înaintea partidelor care i-ar fi adus în faţa unor rivali din Israel.

Pentru a evita, pe viitor, o astfel de situaţie penibilă, Mollaei s-a dus acum în Germania şi a anunţat că va concura sub steagul olimpic la JO 2020!

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here