Mexicul a început arestările printre imigranții care vor să treacă în SUA. Câteva zeci doar într-o singura noapte – Stiri pe surse

0
19

Forţele de securitate mexicane au arestat un grup de 51 de imigranţi fără documente care erau transportaţi într-un camion supraîncărcat în statul Zacatecas, în nordul ţării, a informat duminică ministerul securităţii, potrivit AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Anunț-șoc: Radu Banciu spune ADIO emisiunii după 8 ani de zile: ‘Este decizia mea şi numai a mea, nu poate să fie schimbată de nimeni’

Operaţiunea a avut loc în municipalitatea Concepción del Oro când forţele de securitate, folosind echipamente de detecţie cu raze X, au descoperit mai multe persoane care călătoreau în remorcă, a precizat ministerul într-un comunicat.

Cei 51 de străini, dintre care 21 de minori, originari din Guatemala, Honduras, Salvador Nicaragua şi din Ecuador, vor fi trimişi în ţările lor de origine.

Vezi și: ALERTĂ – Elena Udrea a ajuns în România

„După ce le-a fost acordat primul ajutor, migranţii au rămas sub protecţia Institutului naţional pentru migraţie unde, după identificarea naţionalităţii, vor primi consiliere pentru asistenţă la repatriere”, a indicat comunicatul.

CITESTE SI:  Stirile ProTV: O clădire uriaşă de 9 milioane de € stă închisă în Iași. “Mai e un pic şi cresc ciuperci”

În cursul operaţiunii, autorităţile au arestat un individ care îi transporta pe imigranţii fără acte şi avea asupra lui 225.000 de pesos (circa 11.800 de dolari) bani lichizi, a declarat ministerul. Şoferul şi banii confiscaţi au fost puşi la dispoziţia procuraturii.

Din octombrie, numărul imigranţilor ilegali care traversează Mexicul pentru ajunge în Statele Unite a crescut semnificativ, situaţie ce a tensionat relaţiile dintre Washington şi vecinul de la sud.

Luna trecută, guvernul lui Andrés Manuel Lopez Obrador, sub ameninţarea sancţiunilor comerciale din partea administraţiei preşedintelui american Donald Trump, a acceptat să înăsprească politica sa migratorie pentru a reduce acest aflux, desfăşurând peste 21.000 de agenţi de securitate la frontiere.Sursa: stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here