Noul Guvern din R.Moldova își începe luni activitatea. Maia Sandu a cerut sprijinul UE

0
39

În plin scandal la Chişinău, oligarhul Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova, se pare cu destinaţia Elveţia.

 „S-a dus să-şi vadă familia”, s-au grăbit să spună reprezentanţii partidului său, într-un comunicat. Premierul Maia Sandu a anunţat deja că va lua toate măsurile pentru a-l aduce înapoi pe Plahotniuc, şi a-l trimite în faţa justiţiei.

Guvernul condus de Maia Sandu s-a reunit în prima şedinţă, după ce Partidul Democrat a anunţat că renunţă la guvernarea ţării. Intrarea în clădirea Executivului a fost însă o provocare, pentru ca uşile de sticlă s-au blocat.

Maia Sandu: „La ministere vom merge luni, când vor reveni la muncă toţi funcţionarii publici. Vom începe de dimineaţă. avem mulţi miniştri de prezentat.”

Maia Sandu a anunţat că a solicitat Uniunii Europene o comisie care să evalueze situaţia în care se află Republica Moldova.

Maia Sandu, premierul Moldovei: „Veţi vedea cât de curând paşi concreţi şi progrese în relaţiile noastre cu Uniunea Europeană. Şi, bineînţeles, suntem deschişi la discuţii cu Rusia pentru îmbunătăţirea relaţiilor economice.”

Între timp, Curtea Constituţională de la Chişinău a anulat deciziile luate între 7 şi 9 iunie, prin care cerea dizolvarea Parlamentului şi suspendarea preşedintelui Dodon. La scurt timp, Vlad Plahotniuc a plecat din Moldova, cu destinaţia Elveţia.

CITESTE SI:  EUObserver: Premierul ceh atacă UE după ce dezvăluirea unei fraude a provocat scandal - International

Maia Sandu: Capii acestui clan mafiot care a uzurpat puterea şi care au terorizat cetăţenii republicii moldova timp de ani de zile au plecat. Toţi cei care se fac responsabili, inclusiv Plahotnioc, vor fi readuşi în ţară şi vor răspunde pentru toate abuzurile pe care le-au comis.”

Partidul Democrat a anunţat imediat că Vlad Plahotniuc a plecat în Elveţia să-şi vadă familia. „În legătură cu speculaţiile apărute în presa despre aşa-zisa dispariţie a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa.

Facem apel, pe această cale, să fie evitate speculaţiile şi informaţiile neverificate”, au precizat reprezentanţii partidului său, într-un comunicat de presă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here