„O să avem studio nou și producții pentru TV. Nu o să fie o retransmisie la nesfârșit din radio”

0
19


VIDEO. Totul despre Radio Guerrilla TV, cu Mihai Dobrovolschi. Ce vom vedea pe viitorul post TV al celor de la Guerrilla? Ce NU vom vedea? Ce fel de televiziune va fi? Generalist? Muzical? De ce Radio Guerrilla TV și nu Guerrilla TV?

Răspunsurile, în interviul telefonic de astăzi.

Câteva idei de la Mihai Dobrovolschi, la Interviul telefonic Paginademedia:

  • „O să avem un studio nou și producții speciale pentru televiziune: interviuri, vox pop-uri etc. Nu o să fie o oglindire sau o retransmisie a Radio Guerrilla, filmată cu niște camere video. Vrem să face ceva mai complex decât atât.”
  • „Ce o să merite declinat televizual o să luăm de pe Guerrilla, adică invitați importanți sau discuții interesante. Va avea momente, chiar în direct, dar în restul emisiunii va fi inserat conținut strict pentru televiziune.”
  • „Radioul are o aură de mister în jur, care lasă loc liber imaginației. Dacă noi am pune niște camere și toată lumea ar putea să intre, cine ar mai crede că eu am 1.90 m și sunt brunet?”
  • „Ce va fi diferit de alte televiziuni de nișă, este că noi vom avea conținut mult mai mult decât strict muzica pe care o auzi la Guerrilla. O să fie și muzica de la Guerrilla, clipurile și live-urile trupelor care vor cânta la Guerrilla. Multe live-uri românești, Dj Session-uri și multe producții românești. Asta va fi fundația.”
  • Evident, nișa va fi suprapusă demografic pe publicul Guerrila, adică 25-35 de ani foarte educat, foarte inteligent.

VIDEO. Mihai Dobrovolschi, TOTUL despre Radio Guerrilla TV, cu Petrișor Obae:
 

Interviul integral, cu Mihai Dobrovolschi

Petrișor Obae: De ce acum?

Mihai Dobrovolschi: „La Paginademedia.ro am anunțat acum patru ani că vrem să facem televiziune, iar acum s-au aliniat astrele. Acum ne permite, am reușit să strângem niște chiar financiar și să facem asta din surse proprii asta, să nu trebuiască să depindem de altcineva. Acum simțim un momentum pentru asta și pentru că acum a apărut oportunitatea.”

Petrișor Obae: Oportunitatea însemnând?

Mihai Dobrovolschi: „E un cumul de factori. Și e o problemă de prioritizare, efectiv n-am avut timp să ne gândim la asta. Au fost o grămadă de probleme care au trecut peste noi, viața a fost agitată în ultimii ani de zile, nu a fost poate relaxare să ne gândi la așa ceva până acum.”

CITESTE SI:  Cum arată o iarnă de poveste

Petrișor Obae: Numele va fi Guerrilla TV?

Mihai Dobrovolschi: „Va fi Radio Guerrilla TV.”

Petrișor Obae: De ce Radio Guerrilla TV și nu Guerrilla TV?

Mihai Dobrovolschi: „Sunt mai multe motive. În primul rând, marca pe care o avem noi înregistrată la Osim este „Radio Guerrilla”. O să împrumute elemente, vizual vorbind, din radio. Va fi o atmosferă de radio, atunci cred că este o bună identitate vizuală.

Ce este „rozul” pentru Radio Guerrilla să fie „radioul” pentru Radio Guerrilla TV.”

Petrișor Obae: Ce vom vedea la Radio Guerrilla TV?

Mihai Dobrovolschi: „Nu pot să spun exact. Vreau să fie o surpriză, însă nu o să fie o oglindire sau o retransmisie a Guerrillei, filmată cu niște camere video. Vrem să face ceva mai complex decât atât.

Ce o să merite declinat televizual o să luăm de pe Guerrilla, adică invitați importanți sau discuții interesante. Aceste lucruri vor fi produse pentru TV.”

Petrișor Obae: Adică nu o să vedem două-trei camere în studioul Radio Guerrilla?

Mihai Dobrovolschi: „Nu. Ar fi o tâmpenie, ar demitiza foarte mult radioul. Radioul are o aură de mister în jur, care lasă loc liber imaginației. Dacă noi am pune niște camere și toată lumea ar putea să intre, cine ar mai crede că eu am 1.90 m și sunt brunet? Ar demitiza. Este aceeași poveste cu video kill the radio star.

Nu. Nu o să facem o retransmisie la nesfârșit a unui studio de radio. O să avem un studio nou și producții speciale pentru televiziune: interviuri, vox pop-uri etc.

Avem în discuție și în proiect niște forme de colaborare pe care nu vreau să le dezvălui acum, pentru că alții au deja televiziunile făcute și le-ar face foarte ușor.

O să avem niște rubrici cu conținut generat de privitori, practic se deschid foarte multe posibilități. Putem cumpăra producții exterioare.

CITESTE SI:  ALERTĂ pe plan mondial: Donald Trump a aprobat ATACAREA Iranului, dar misiunea a fost anulată în ultima secundă/SURSE - Stiri pe surse

Ce poți vedea pe altă televiziune, poți vedea și la noi. Ce va fi diferit de alte televiziuni de nișă, este că noi vom avea conținut mult mai mult decât strict muzica pe care o auzi la Guerrilla.

O să fie și muzica de la Guerrilla, clipurile și live-urile trupelor care vor cânta la Guerrilla.

Multe live-uri românești, Dj Session-uri și multe producții românești. Asta va fi fundația.”

Petrișor Obae: Din ce nișă va face parte televiziune?

Mihai Dobrovolschi: „O să cerem voie ascultătorilor să reinvetăm și aici niște lucruri. Evident, nișa va fi suprapusă demografic pe publicul Guerrila, adică 25-35 foarte educat, foarte inteligent. Dați-ne voie să facem un nou fel de televiziune, un amestec cu muzica de la Guerrilla, cu invitați, cu reportaje, poate cu surprize.”

Petrișor Obae: La CNA ați spus că vor exista și producțiile de la radio Guerrilla: „Guerrila de dimineață” sau „Asta la revista presei, nene”

Mihai Dobrovolschi: „Nici în cazul lor nu va fi o retransmisie.”

Petrișor Obae: Adică vei munci de două ori, de dimineață?

Mihai Dobrovolschi: „Nu, faptul că așa se va chema slotul de dimineața este din rațiuni de marketing. Să unești și să promovezi brandu-ul și pe TV este eficace din punct de vedere marketing. Emisiunea de pe TV nu va fi o oglindire a emisiunii de pe radio. Va avea momente, chiar în direct, dar în restul emisiunii va fi inserat conținut strict pentru televiziune.”

Petrișor Obae: Asta înceamnă că se va ocupa altcineva de matinalul de pe TV?

Mihai Dobrovolschi: „Da. Va trebui un foarte bun dirijor, un regizor de emisie. Apoi, vor fi materiale produse care vor intra. Nu trebuie să existe neapărat un host.

Nu va fi un studio și un matinal TV clasic. Va fi un mix de conținut de televiziune.”

Petrișor Obae: Cine se va ocupa de postul de televiziune ca realizatori?

Mihai Dobrovolschi: „Nu o să îți spun lucrul acesta încă. O să avem și angajați extra-Guerrilla.”

Petrișor Obae: Cum îi veți aduce pe TV pe oamenii care sunt obișnuiți să asculte radio, decât să dea drumul la TV?

Mihai Dobrovolschi: „Ideea nu va fi să luăm oameni de la radio și să îi ducem pe TV. Ar fi o canibalizare pentru noi.

CITESTE SI:  Viorica Dăncilă pregătește o lovitură de imagine: bilanț fastuos la Ateneul Român - Stiri pe surse

Ne-am câștigat dreptul, cred, să fim cel puțin pioneri și totdeauna antemergători pe conținut, nu facil, nu pentru toată lumea, nu pentru oamenii care gândesc în rezoluții foarte simple. Avem tot timpul conținut.

Ideea este ca noi să declinăm tot conținutul acesta în cât mai multe medii posibile.

Omul care ascultă Guerrilla dimineața va muta pe TV să asculte TV, nu cred că este nici o discuție, nici o posibilitatea, nici o miză. Obiceiurile lui de ascultare a radioului și TV-ului nu le schimbi așa ușor. Va rămâne în mașină și va asculta radio-ul, dar după amiaza sau seara, când poate pe TV vom avea niște rememberuri cu momentele faine de pe radio, o să prefere să asculte emisiunea.

Conținutul Guerrilla trebuie să fie accesibil în foarte multe medii.”

Petrișor Obae: Până la lansare, adică undeva în decembrie-ianuarie, vom vedea Guerrilla pe toate rețelele?

Mihai Dobrovolschi: „Aici rămâne de discutat pentru că întâi îți iei licența, adică ce am făcut noi azi, iar apoi începi discțiile cu cabliștii. Noi am avut niște discuții, niște acorduri formale și noi o să vrem să fim pe toate rețelele de cablu.”

Petrișor Obae: Liber la retransmisie sau contra cost?

Mihai Dobrovolschi: „Nu aș putea să îți zic încă. Trebuie să testăm întâi piața.”

Petrișor Obae: În grilele cabliștilor posturile sunt împărțite în mai multe categorii, la ce capitol va fi Radio Guerrilla TV?

Mihai Dobrovolschi: „Probabil că inițial va fi băgat în zona posturilor muzicale, nu văd unde ar putea fi încadrat altfel.”

Autor: Raul Bambu
raul.bambupaginademedia.ro
Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here