Părinții mi-au zis că îmi cumpără un Mustang dacă îl iau

0
90
Părinții mi-au zis că îmi cumpără un Mustang dacă îl iau

Un bolid de zeci de mii de euro, în schimbul promovării examenului de bacalaureat. Este trocul propus de unii părinți, disperați să își vadă odraslele cu o diplomă. Absolvenții de liceu care au dat vineri BAC-ul au susținut proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie, după caz.

Discuții elevi- jurnalist Digi24:

-A câta oară dai bacul?

-A șasea oară.

-Cum așa?

-N-am învățat, m-am dus la caterincă. Acum m-au motivat părinții, mi-au zis că îmi iau un Mustang dacă îl iau.

-Ce opțiuni ai fi avut dacă ai fi continuat așa, fără bac?

– Să lucrez la firma lui tata. Dar nu vreau. E prea comod. E o firmă de geamuri termopane.


Elevii de clasa a 12-a care nu au promovat examenul maturității din prima au, săptămâna această, o nouă șansă să promoveze și să viseze, poate, la o facultate.

După ce, miercuri, candidații au susținut proba la Limba română, testarea a continuă vineri la proba obligatorie a profilului.

CITESTE SI:  Mărturiile halucinante ale unei localnice despre Gheorghe Dincă: ”Taică-său s-a spânzurat”

Cei de la profil Umanist dau proba scrisă la Istorie, în timp ce elevii de la profil Real susțin examenul la Matematică – specializările mate-info, științe ale naturii, profilul pedagogic și filiera tehnologică.

Peste 43.500 de candidați s-au înscris în această sesiune. Dintre aceștia, peste 28.700 de candidați au încercat să susțină examenul și în 2018. Alți peste 14.800 sunt din promoțiile anterioare. Examenul se consideră a fi promovat în momentul în care un absolvent de liceu îndeplinește următoarele condiții: trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, pe cele scrise și să obțină media 6 la testările scrise.

Primele rezultate se vor afișa pe 3 septembrie, zi în care pot fi depuse și contestațiile, între orele 12:00 și 16:00. Până pe 7 septembrie absolvenții vor sta cu sufletul la gură, este ziua în care se vor fi afișate rezultatele finale.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here