Președintele USR trebuie să fie mai atașat de principii decât de funcții/ Garanția unei guvernări capabile și oneste vine din modul în care funcționăm în interior

0
6


Cosette Chichirău, șefa USR Iași, a postat marți, pe Facebook, un mesaj în care a explicat de ce vrea să candideze la șefia partidului:

”Președintele USR trebuie să fie mai loial ideii de democrație decât ideii de putere. Președintele USR trebuie să fie mai atașat de principii decât de funcții. Președintele USR trebuie să distingă mereu între scop și mijloace. Eu cred că puterea nu este un scop în sine. Este doar unul din mijloacele prin care putem face bine în jurul nostru”, a spus Cosette Chichirău în postarea de marți seară.

Aceasta a mai scris și că va candida pentru a reda partidului ceea ce ”începe să îi lipsească”:

”Candidez la președinția USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească: prospețimea democratică, respectul față de principii și recunoașterea meritelor și a competenței. Candidez la președinția USR pentru ca USR să ajungă la guvernare, dar să nu guverneze oricum”.

Liderul USR Iași a mai precizat că o guvernare capabilă și onestă ”vine din modul în care partidul funcționează în interior”:

CITESTE SI:  Caru cu vedete: Mircea Solcanu, de nerecunoscut la înmormântarea lui Răzvan Ciobanu. A ieșit din izolare după 6 ani; Cristiano Ronaldo, Bugatti unicat în lume, de 11 milioane € ; Anca Ţurcaşiu e la fel de sexy şi la 49 de ani

”Garanția unei guvernări capabile și oneste vine din modul în care funcționăm în interior. Dacă respectăm în USR principiile noastre fondatoare, adică integritatea, competența, meritocrația, transparența, implicarea, atunci le vom respecta și la guvernare. Dacă nu o facem însă la noi în partid, nu o vom face nici la Palatul Victoria. De-asta este important ce se întâmplă în interiorul USR. Și de-asta consider că importantă este nu doar destinația, ci și calea pe care o rmăm pentru a ajunge acolo”, a mai scris Cosette Chichirău.

sursa foto: Facebook/ Cosette Chichirău Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here