Primele probe concludente în cazul de la Caracal: Fragmente osoase, probe biologice și telefonul Alexandrei

0
9


Abia la 8 zile de când Alexandra a sunat la 112 și a implorat să fie salvată, anchetatorii au găsit primele probe concludente care influenţează dramatic acest caz, urmărit cu revoltă și durere de o țară întreagă.

Procurorii și ofițerii veniți vineri dimineață de la București au verificat din nou casa și curtea lui Gheorghe Dincă, dar și împrejurimile. Așa au descoperit telefonul Alexandrei și urme de sânge în locul în care suspectul susține că ar fi ucis-o.

Operaţiunea de proporţii a poliţiei a debutat în curtea casei lui Gheorghe Dincă vineri dimineaţă. Jandarmii au înconjurat imobilul, iar anchetatorii veniţi de la Bucureşti au reluat cercetarea la fața locului de la zero.

La aceste cercetări complexe participă echipe mixte: specialişti, ofiţeri şi criminalişti din Poliţia Capitalei. Anchetatorii au împărţit proprietatea lui Gheorghe Dincă în mai multe parcele şi încearcă să verifice fiecare centimetru pătrat.

Este o desfăşurare de forţe impresionantă, în care miza este descoperirea unor probe care să îl lege în mod direct pe Gheorghe Dincă de cele două victime. În curte sunt căutate rămăşiţe umane, în timp ce în casă, poliţiştii caută lucruri ce pot aparţine victimelor şi dovezi ale locurilor în care ele să fi fost sechestrate.

CITESTE SI:  Rovana Plumb prezidează, vineri, reuniunea informală a miniştrilor fondurilor europene, de la Palatul Parlamentului

Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT: „Se va avea în vedere şi vor fi verificate şi gropile acelea cu beton şi ciment după ce în prealabil vom face o degajare a zonelor respective.”

După câteva ore de cercetare, apar şi primele fragmente osoase. Sunt recoltate şi trimise la Institutul de medicină legală, însă criminaliştii cred că aceste rămăşiţe provin de la animale. Ca să fie siguri, vor fi însă analizate.

Alte echipe de poliţişti au căutat în zonele apropiate de locuinţă şi au găsit un telefon mobil. Este chiar telefonul Alexandrei, care a fost închis după ce fata a fost sechestrată.

Aparatul a fost descoperit în parcul din Caracal, într-o baltă mlăştinoasă. Dincă ar fi recunoscut că l-a aruncat acolo încă din primele declaraţii, însă primii poliţişti care au căutat, nu au dat de el.

Investigaţiile vor fi de lungă durată, cel puţin o săptămână, pentru că spaţiul în care se face cercetarea este vast.

CITESTE SI:  Putin a demis doi generali de poliţie. Motivul pentru care au fost pedepsiți

Anchetatorii şi au instalat un cort pe propietarea lui Gheorghe Dincă şi acolo sunt centralizate toate probele culese în timpul cercetărilor.

Gheorghe Dincă a fost adus de dimineaţă în curtea casei lui, ca să asiste la percheziţii pentru că anchetatorii vor să elimine eventuale speculaţii că ar fi plantat probe.

Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT: „A mai oferit noi indicii care vor fi valorificate şi verificate în cadrul anchetei.
Reporter: Despre ce indicii e vorba?
Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT: Nu pot spune la acest moment.”

În fața casei lui Gheorghe Dincă au ajuns şi rudele Luizei Melencu – fata de 18 ani dispărută acum 3 luni.

Mătușa Luizei: „Nu ne-a spus nimic. Au preluat dosarul cei de la Bucureşti şi sper să fie mai competenţi ca cei din zonă.”

Bunica Luizei: „Nu cred că o să găsească nimic. Luiza este în viaţă. Sufletul meu spune că este în viaţă.
Reporter: Luaţi în calcul varianta unui trafic de persoane?
Bunica Luizei: Da.”

CITESTE SI:  Spaniolii au publicat cea mai complexă statistică: Ianis Hagi seamănă cu Messi în proporție de 85.7% și e pe locul 2 în lume - Stiri pe surse

Cu 12 ore înainte, anchetatorii l-au audiat la Bucureşti pe Gheorghe Dincă.

Claudiu Lascoschi, avocat: „Şi-a menţinut declaraţia şi s-a reluat din nou firul evenimentelor. A recunoscut, de data trecută, deci nu şi-a schimbat declaraţia.”

Este posibil că suspectul să fi oferit noi informaţii pe care anchetatorii încearcă acum să le folosească pentru a strânge probe în cazul dispariţiei celor două fete: Luiza şi Alexandra.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here