Procurorii japonezi l-au inculpat pe fostul preşedinte al alianţei Renault-Nissan pentru a patra faptă

0
27

Procurorii japonezi l-au inculpat luni pe fostul preşedinte al alianţei Renault-Nissan pentru o a patra faptă, de abuz de încredere în formă agravantă, ceea ce permite prelungirea perioadei sale de detenţie care expira astăzi, transmite Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Eurostat: o treime din hainele importate de UE vin din China

Acuzaţia vine după rearestarea lui Ghost la începutul lunii aprilie, pentru a patra oară, sub suspiciunea că a câştigat 5 milioane de dolari pe cheltuiala Nissan.

Ghosn, care fusese eliberat în luna martie pentru o cauţiune de 9 milioane de dolari, după o perioadă de detenţie de 108 zile, a negat toate acuzaţiile care i-au fost aduse, iar apărarea sa a lansat o campanie împotriva procurorilor, calificând ultima sa arestare ca fiind ilegală, potrivit unor documente obţinute de Reuters.

Tot luni, Nissan a depus o plângere penală împotriva lui Ghosn, după ce a constat că plăţi efectuate de producătorul auto către o companie de vânzări auto din străinătate, prin intermediul unei filiale, au fost transferate de Ghosn în folosul propriu.

CITESTE SI:  Marșul Normalității este programat pentru ziua de sâmbătă, în aceeași zi cu Marșul Diversității - Esential

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Nissan a fost afectată de ilegalităţile lui Ghosn.

”Un astfel de comportament este inacceptabil, iar Nissan cere penalităţi stricte”, a anunţat producătorul auto japonez într-un comunicat.

Potrivit legislaţiei japoneze, procurorii trebuiau luni fie să aducă noi acuzaţii împotriva lui Ghosn, fie să îl elibereze.

Ghosn era deja acuzat de alte fapte, legate de subestimarea veniturilor şi transferarea temporară către Nissan a unor pierderi din investiţii proprii, în perioada crizei financiare din 2008.

Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here