SCENARIU TERIBIL lansat de Ludovic Orban : ‘Guvernul, în mod deliberat, a provocat inflaţia’ – Stiri pe surse

0
41

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seara că inflaţia în România este „scăpată de sub control” şi că în opinia sa ar fi fost „provocată” chiar de guvern, pentru a putea mări salariile, anunță AGERPRES.

Citește și: Nunta lui Radu Mazăre, spulberată în direct! ‘Nu mai folosiți acest termen’

„Suntem ţara cu cea mai mare inflaţie. (…) Inflaţia erodează pe de o parte puterea de cumpărare a populaţiei, pe de altă parte inflaţia creează o instabilitate din punct de vedere economic (…). Inflaţie cam scăpată de sub control, pentru că e clar, eu vă spun sincer, eu cred că acest guvern în mod deliberat a provocat inflaţia. (…) Ca să spună că nominal, uite, domne, noi ne-am ţinut de cuvânt, am mărit ce am promis, salariile, nominal, dar în realitate nu au reuşit să mărească puterea de cumpărare a veniturilor cetăţenilor”, a spus Orban la Realitatea Tv.

Liderul PNL a afirmat că din execuţia bugetară pe primele patru luni ale anului reiese că au crescut cheltuielile de personal, iar aparatul bugetar este supradimensionat.

CITESTE SI:  O mamă își caută cu disperare fiica dispărută în urmă cu opt ani

Citește și: Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

„Uitaţi-vă în structura bugetului, ce cheltuieli au crescut în execuţia bugetului pe primele patru luni: 26% au crescut cheltuielile de personal. Şi aşa cheltuielile de personal erau mari, şi aşa avem un aparat supradimensionat, de la structura guvernamentală, care funcţionează cu 28 de miniştri, 265 de agenţii, oficii, autorităţi, vreo aproape 200 de secretari de stat numai la nivelul ministerelor, peste 40 de servicii deconcentrate în teritoriu, ca să nu mai vorbim că şi la nivelul local, în special al administraţiei judeţene, este un surplus de aparat administrativ. Iar din păcate, ce s-a întâmplat în ultimi doi ani şi jumătate a fost un proces, practic, de distrugere a instituţiilor publice. Pentru că au fost băgaţi pe uşa din dos o mulţime de oameni, fără pregătirea necesară, numai cu carnet de partid, numai pe criterii de relaţii, cumetrii sau nepotisme, tot felul de mangafale şi tot felul de personaje care nu au ce să caute într-o instituţie publică. Au fost băgaţi pe uşa din dos sau, mai mult, au fost puşi să conducă instituţiile publice”, a susţinut Ludovic Orban.

CITESTE SI:  SUA: Rolul principal din opera ”Don Giovanni”, interpretat pentru prima oară de un bariton transgenderSursa: stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here