DigiSport: Încă un pas spre construcţia noii Săli Polivalente din Bucureşti. A fost semnat contractul

0
31

  • Formula 1, Marele Premiu al Germaniei, cursa (duminică, 16:00, Digi Sport 1)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 3-a: CFR Cluj – Dinamo (sâmbătă, 21:00, Digi Sport 1)

Bucureştiul a mai făcut un pas pentru a avea Sala Polivalentă la standarde internaţionale visată de mulţi ani. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat pe Facebook semnarea contractului pentru realizarea noii săli, care ar urma să aibă o capacitate de 20.000 de locuri.

Sala va fi situată lângă Arena Naţională, pe Bulevardul Basarabia nr. 37-39, în incinta Complexului sportiv „Lia Manoliu”.

Arena Polivalentă va putea găzdui competiţii de gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrimă, volei, handbal, baschet, tenis, box, precum şi alte gale sportive, iar pentru concerte şi alte manifestări culturale se va putea amplasa o scenă în suprafaţă de circa 400 de metri pătraţi. Prin studiul de fezabilitate se estimează un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcţia şi dotarea completă a arenei, iar proiectarea şi execuţia lucrărilor va dura 36 de luni.

CITESTE SI:  PRO TV - Soția lui Justin Bieber, respinsă de OSIM-ul din SUA din cauza soțului

Arena Polivalentă va avea şi 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 săli de conferinţe, centru de presă, o parcare subterană pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor exista și 5 terenuri de sport în aer liber. Trustul de Construcţii metropolitane va realiza proiectarea şi execuţia”, susţine Firea.

Viitoarea Sală Polivalentă, comparată cu Paris-Bercy

Primarul Bucureştiul a comparat sala cu una dintre arenele celebre ale lumii, Paris-Bercy.

Sala Polivalentă va putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar în anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numărul de bilete vândute la evenimente„, a mai scris Gabriela Firea.

Bucureştiul ar fi trebuit să aibă o nouă Sală Polivalentă încă din anii precedenţi. Capitala României a primit chiar şi organizarea Campionatului European de gimnastică din 2017, mutat însă la Cluj din cauza neînceperii lucrărilor la noua arenă.

CITESTE SI:  Zeynep din serialul "Pretul fericirii", surprinsa fara machiaj! -

Etichete:
gabriela firea
,
sala polivalenta noua bucuresti
,
sala noua bucuresti

Sursa:
DigiSport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here