DigiSport: Marele Michael Phelps, reverenţă în faţa puştiului minune din Ungaria, care i-a zdobit recordul la 200 m fluture

0
94

  • Formula 1, Marele Premiu al Germaniei, cursa (duminică, 16:00, Digi Sport 1)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 3-a: CFR Cluj – Dinamo (sâmbătă, 21:00, Digi Sport 1)

 Înotătorul american Michael Phelps, câştigătorul a 23 de medalii de aur la Jocurile Olimpice, a salutat performanţa „incredibilă” a ungurului Kristof Milak, care a spulberat recordul mondial la 200 m fluture, miercuri la Gwangju (Coreea de Sud), cu ocazia Campionatelor Mondiale de nataţie. 

Cu timpul de 1min 50 sec 73/100, stabilit în finala de miercuri, înotătorul în vârstă de 19 ani a îmbunătăţi cu 78/100 recordul stabilit de Phelps în 2009, la CM de la Roma. 

Phelps se înclină în faţa lui Milak

Legendarul înotător american a subliniat, totodată, că maniera în care Kristof a reuşit această performanţă i-a mai atenuat tristeţea pe care a simţit-o pentru pierderea unui record pe care îl deţinea de zece ani. 

Cu toată frustrarea pe care o simt pentru prăbuşirea acestui record, nu pot să nu fiu mai fericit văzând modul în care el a reuşit acest lucru„, a declarat Phelps pentru New York Times. 

CITESTE SI:  Dacă se va califica în finala Fed Cup, România va întâlni Australia care a învins Belarus cu 3-2

Ultimii 100 de metri ai acestui băiat au fost incredibili. El a realizat un super 200 m fluture, de la început până la sfârşit„, a adăugat americanul, supranumit „‘Peştele zburător”. 

După ce a fost aproape de timpul lui Phelps o bună parte a sezonului, Milak a reuşit în final să-l doboare, iar performanţa sa este şi mai remarcabilă în condiţiile în care recordul americanului a fost stabilit într-o perioadă în care combinezoanele erau încă autorizate. 

Acest lucru s-a întâmplat pentru că a existat un băiat care vrut să o facă, visa să o facă şi a înţeles ce trebuie să facă pentru a reuşi„, a mai spus americanul. 

Proba de 200 m fluture era una dintre favoritele lui Michael Phelps, care a reuşit să cucerească cinci titluri mondiale şi trei medalii olimpice de aur pe această distanţă. 

Agerpres

Etichete:
michael phelps
,
kristof milak

Sursa:
DigiSport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here