CEx PSD, sâmbătă, 29 iunie, LIVE TEXT. Ultimele decizii luate în partid

0
29

Congresul PSD va avea loc sâmbătă, 29 iunie, pentru a se vota noua conducere a partidului. Se „bat” pe posturile de conducere mai mulți candidați. Unii s-au retras, alții își schimbă intenția de la o zi la alta, însă Viorica Dăncilă este fermă în luarea deciziilor și pare de neclintit. Tot ea pare că are și cele mai mari șanse de câștig.

Congres PSD: Viorica Dăncilă pare de neclintit

Zarurile urmează să fie aruncate în interiorul PSD și mai mulți membri visează să ocupe funcțiile de conducere vacante care le pot aduce relații, influență și, desigur, mai mulți bani și mai multe oportunități.

Vineri, 28 iunie, a fost întrunit Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat, în care au fost validați candidații pentru funcțiile de președinte, președinte executiv și secretar general al partidului.

CEx PSD, sâmbătă, 29 iunie, LIVE TEXT. Ultimele decizii luate în partid
Dăncilă se menține fermă în luarea deciziilor

Există zvonuri potrivit cărora, premierul Viorica Dăncilă ar vrea să facă o mică modificare a regulamentului de vot, astfel încât, secretarul general să fie ales de CEx, nu de plenul Congresului.

CITESTE SI:  Dramă națională: 751 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare în 2018

În acest fel, ar putea să blocheze victoria lui Codrin Ștefănescu, care era mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea. Codrin este un fel de lider al vechii ramuri care-l susținea pe Dragnea. Desigur, toți îl aclamau, dar, după ce a căzut, majoritatea membrilor i-au întors spatele. Doar câțiva i-au mai rămas, să zicem, loiali, alături de Codrin Ștefănescu numărându-se și Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.

La scurt timp după ce Dragnea a „căzut”, Dăncilă s-a arătat fermă în intenția de a schimba direcția partidului care mai avea nițel și ducea PSD la coada istoriei. Premierul nu cedează nici acum și va fi un candidat greu de răpus.

Congres PSD: cine se „bate” pentru cele mai importante funcții în partid

Astfel, pentru funcția de președinte al partidului, s-au înscris pe lista de candidați: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu, Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă.

Pentru funcția de președinte executiv s-au înscris Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorin Bota. Inițial, își anunțase candidatura și Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, dar, între timp, s-a răzgândit și s-a retras.

CITESTE SI:  Tramvaiul 41, suspendat din 29 iunie. Liniile alternative care vor prelua călătoriiPentru funcția de secretar general se luptă Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar,  şi Felix Stroe. Inițial, a fost pe listă și Marius Dunca, dar s-a retras.Sursa PlayTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here