Omul Gabrielei Firea a stârnit revolta în Spitalul Filantropia. Cine este Alexandra Dobre

0
20

Omul Gabrielei Firea, Alexandra Dobre, președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Filantropia, din București, cam face legea în acel spital și o face prost, după cum spun medicii care lucrează acolo. Cine este, de fapt, această tânără care la doar 26 de ani a avut atâtea poziții de șef?

Este considerată omul Gabrielei Firea pentru că primarul general al Capitalei este cel care a numit-o, indirect, pe Alexandra Dobre la șefia Consiliului de Administrație al Spitalului Filantropia. desigur, a fost votată, pentru că așa se ajunge într-o astfel de funcție, dar știm cu toții cum se obțin aceste voturi.

Nu aceasta este, însă, marea problemă, ci modul în care își exercită funcția. În loc să fie atentă la plângerile medicilor față de managerul spitalului, ea face front comun cu acesta, iar acțiunile lor iresponsabile au creat haos în cadrul maternității.

Omul care e pe cale să ducă Spitalul Filantropia spre faliment

Întreg scandalul de la Spitalul Filantropia a plecat de la manager, Cristinel Macarie. Pe 18 martie 2019, a fost redactată și semnată o petiție de către medicii acelei unități medicale, prin care s-a cerut demisia acestuia.

CITESTE SI:  Trump ia în considerare impunerea unor sancțiuni care să vizeze proiectul Nord Stream 2 - International

Întrucât Filantropia aparține de Primăria Capitalei, petiția a fost trimisă Gabrielei Firea. Evident, și acest Cristinel Macarie face parte din noul val de manageri numiți de Primăria Municipiului București.

O mulțime de doctori sunt nemulțumiți de haosul și proasta gestiune a spitalului, cauzat de deciziile iresponsabile și impertinente ale managerului, fără a mai vorbi și de comportamentul de grajd pe care l-ar avea față de angajați.

„Managerul a hărțuit, stresat și jignit personalul, a creat o atmosferă conflictuală în tot spitalul, creând probleme de sănătate unui număr mare de persoane din spital (ajungând până la depresie severă, HTA), o parte dintre aceste persoane luând decizia de a-și da demisia (personal medical, RUNOS, achiziții, singurul medic epidemiolog din spital etc.)”, se arată în petiție, potrivit Libertatea, care a investigat acest caz.

Cine este Alexandra Dobre, omul de încredere al Gabrielei Firea

Omul Gabrielei Firea a stârnit revolta în Spitalul Filantropia. Cine este Alexandra Dobre
Alexandra Dobre

În mod normal, astfel de probleme ar putea fi soluționate în Consiliul de Administrație, dar șefa acestuia este Alexandra Dobre, de doar 26 de ani, o tânără talentată la toate și apropiată de Gabriela Firea.

CITESTE SI:  Despăgubiri după tragedia din Rusia: câți bani vor primi familiile victimelor accidentului de avion

În acest moment, ea ocupă patru funcții în instituții din subordinea PMB:

  • director general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București;
  • membru în CA de la Spitalul de Copii Gomoiu;
  • președintele CA de la Spitalul Filantropia;
  • membru în CA la Societatea Service Ciclop SA, firmă deținută de Consiliul General al Municipiului București.

Când i s-au expus problemele din partea doctorilor, ea a fost cea care a propus o idee „salvatoare”: „Am putea să îi sancționăm pe medicii care au făcut petiția”.

Omul Gabrielei Firea a stârnit revolta în Spitalul Filantropia. Cine este Alexandra Dobre

În trecut, ea a ocupat alte funcții importante în sectorul public, pentru care un absolvent al unei facultăți de profil trebuie să muncească pe brânci pentru a le obține, dar tot n-are șanse să reușească (și în niciun caz la doar 20 de ani):

  • director general al Centrului Cultural Nicolae Bălcescu, din subordinea Primăriei Sectorului 4 (2016-2018);
  • consilier personal pentru doi miniștri: Elisabeta Lipă (MTS, 2016) și Gabriel Oprea (MAI, 2014-2015), pe când avea 21 de ani.
CITESTE SI:  Legenda Sânzienelor. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă în această ziSursa PlayTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here