Un artist celebru din Franța a murit, după ce a căzut de la etajul unei clădiri

0
21

Philippe Cerboneschi (cunoscut și sub numele de „Zdar”), jumătatea duoului francez Cassius, a murit la Paris miercuri, potrivit agentului său, după ce a căzut de la etaj.

 

„A căzut în urma unui accident de la fereastra unei clădiri pariziene cu multe etaje”, a declarat agentul Sébastien Farran, fără să ofere alte detalii.

Philippe Cerboneschi, în vârstă de 50 de ani, era membru din 1996 alături de Hubert Blanc-Francard al duoului Cassius, devenit un punct de reper pe scena muzicii electronice franceze de la apariţia primului său album, „1999”, lansat în acel an şi care îmbină sonorităţi hip-hop, house şi funk.

Cei doi artişti se întâlniseră cu câţiva ani înainte, când „Zdar” lucra ca inginer de sunet pentru artişti ca Serge Gainsbourg şi înfiinţase Motorbass, un prim duo al său, în care cânta alături de Etienne de Crécy.

Au urmat alte trei albume de studio pentru grupul Cassius: „Au ręve”, în 2002, „15 Again”, care a marcat un viraj spre rock în 2006, cu single-ul ‘Toop Toop’, şi „Ibifornia”, în 2016.

CITESTE SI:  Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului care a ucis un polițist, găsit spânzurat - Esential

Exponent major al genului French Touch, „Zdar” a colaborat cu numeroşi muzicieni de stiluri diferite, precum Beastie Boys, Phoenix, The Rapture, Cat Power, Chromeo, Tiga, M şi Franz Ferdinand.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here