Vești bune pentru studenții români din UK. Ce se va întâmpla după Brexit

0
18
Vești bune pentru studenții români din UK. Ce se va întâmpla după Brexit

Studenţii străini vor putea rămâne doi ani în Marea Britanie după ce obţin diploma, pentru a-şi căuta un loc de muncă, începând cu 2020, a anunţat miercuri Guvernul britanic.

Reglementările în vigoare în prezent – introduse de Theresa May pe când era ministru de Interne – îi autorizează pe studenţi să rămână doar patru luni în regat după finalizarea studiilor.

”Importanta contribuţie pe care studenţii internaţionali o aduc ţării şi universităţilor noastre este atât culturală, cât şi economică. Prezenţa lor este în beneficiul Marii Britanii (…). Universităţile noastre prosperă pentru că ele sunt instituţii mondiale deschise”, subliniază într-un comunicat ministrul britanic al Educaţiei Gavin Williamson, scrie News.ro.

Această măsură, continuă el, ”va permite prestigiosului nostru sector al învăţământului superior să continue să-i atragă pe cei mai talentaţi în Marea Britanie.

Numărul studenţilor susceptibili să beneficieze nu este limitat.

Măsura urmează să se aplice începând de anul viitor celor care încep un prim ciclu sau un ciclu superior într-o ”universitate britanică sau o instituţie de învăţământ superior de încredere, care a trecut proba în domeniul gestionării controlului imigraţiei”.

CITESTE SI:  Fratele lui Radu Mazăre A EXPLODAT după știrile privind evadarea:

În Marea Britanie se află aproximativ 450.000 de studenţi străini.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js



Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here