VIDEO Autorul masacrului din Texas denunţă „o invazie hispanică a Texas-ului“

0
65
VIDEO Autorul masacrului din Texas denunţă „o invazie hispanică a Texas-ului“

Un tânăr de 21 de ani a deschis focul sâmbătă în zona hypermarketului Walmart din El Paso (Texas), frecventat de comunitatea hispanică, ucigând 20 de persoane şi rănind alte 26 înainte de a fi arestat, informează AFP.

 

O parte din răniţi se află în stare critică.

 

Conform poliţiei americane, ucigaşul a lăsat un manifest al cărui conţinut indică o posibilă legătură cu „o crimă motivată de ură”, sintagmă care în SUA face referire la atacuri îndreptate asupra unor persoane pe motive ce ţin de culoare, origine sau religie.

 

Textul care circulă pe internet denunţă „o invazie hispanică a Texas-ului”‘ şi face referire la atacul asupra moscheilor din Christchurch, Noua Zeelandă de pe 15 martie, soldat cu 51 de morţi.

 

„Această zi, care ar fi trebuit să fie o zi normală pentru persoanele venite să facă cumpărături, s-a transformat într-una din cele mai sângeroase din istoria Texasului”, a declarat guvernatorul statului Greg Abbott în cadrul unei conferinţe de presă.

CITESTE SI:  Donald Trump a pus mâna și i-a scris liderului de la Phenian. Kim Jong-un, uimit de 'curajul extraordinar' al liderului SUA - Stiri pe surse

 

Un bărbat alb, în vârstă de 21 de ani, a deschis focul la un centru comercial din El Paso, Texas, sâmbătă. 20 de persoane au murit şi 26 au fost rănite, unele dintre acestea fiind în stare critică. Printre victime s-ar afla şi copii. Comunitatea s-a moblizat pentru a dona sânge.

 

În presă au apărut informaţii conform cărora numele atacatorului, originar din apropierea oraşului Dallas, este Patrick Crusius.

 

Într-o înregistrare a camerelor de supraveghere făcută publică de canalul local KTSM se poate observa cum atacatorul înarmat şi cu cască antifon pe urechi pătrunde în hipermarket.

Magazinul tocmai scosese la vânzare rechizite şcolare şi, conform estimărilor poliţiei, în momentul producerii atacului între 1.000 şi 3.000 de clienţi se grăbeau să îşi facă cumpărăturile.

 

Înregistrări ale mai multor persoane aflate în zonă în momentul producerii atacului conţin scene de panică în care se pot vedea clienţi care aleargă pentru a se adăposti, iar pe jos pot fi zărite cadavre, în timp ce în altele, filmate în zona comercială, se audă împuşcături la intervale regulate.

CITESTE SI:  Vodafone, tebece în instanță împotriva ANPC după ce a fost amendată și i s-a suprimat să crească prețurile abonamentelor

 

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a anunţat că printre cele 20 de victime se numără şi 3 mexicani şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor, conform Reuters.

 

Într-o postare pe Twitter, ministrul de externe Marcelo Ebrard a anunţat că în atacul armat din El Paso au fost răniţi 6 mexicani, printre care şi o fată de 10 ani.

 

Atacul armat din El Paso este al 249-lea de acest tip comis de la începutul anului, în care şi-au pierdut viaţă mai mult de 4 persoane, conform ONG-ului Gun Violence Archives. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here