VIDEO Imagini TERIBILE din Turcia. Liderul opoziție a fost BĂTUT de oameni: pumni și îmbrânceli la o înmormântare

0
20

Liderul principalului partid de opoziţie din Turcia (CHP, social-democrat), Kemal Kilicdaroglu, a fost atacat violent duminică de o mulţime la funeraliile unui soldat ucis în cursul unor lupte împotriva rebelilor kurzi, au anunţat CHP şi agenţia de presă Anadolu, relatează AFP, informează Agerpres.

Citește și: Reacția lui Petro Poroşneko după ce a pierdut alegerile! Ce vrea să facă în cotinuare: ‘Voi accepta’

Kilicdaroglu, şeful Partidului Republican al Poporului (CHP) care a câştigat alegerile municipale din 31 martie la Ankara şi Istanbul, a fost pus la adăpost într-o casă din apropiere de către forţele de securitate, a precizat Anadolu.

Într-o înregistrare video cu incidentul difuzată pe reţelele de sociale se poate vedea cu Kilicdaroglu era înconjurat de o mulţime ostilă, care îl brusca în timp ce el încerca să-şi croiască drum printre indivizii furioşi.

Exprimându-se după incident în faţa localurilor CHP, Kilicdaroglu a apreciat că agresiunea vizează unitatea Turciei.

”Atacatorii n-au avut nici un respect faţă de martir (soldatul ucis)”, a declarat liderul CHP în faţa a o mie de simpatizanţi. ”Ei nu sunt musulmani adevăraţi”, a adăugat el.

CITESTE SI:  SURPRIZĂ - Statul român, dispus să cumpere Castelul Peleș. Anunțul ministrului Culturii: 'Propunerea financiară trebuie să vină din partea Casei Regale' - Stiri pe surse

Citește și: SUA pune pe jar Sri Lanka și emite o nouă alertă: grupurile teroriste continuă pregătirile

Mulţimea a protestat mai întâi faţă de prezenţa lui Kilicdaroglu la funeraliile soldatului în districtul Cubuk din Ankara, apoi unii au început să-l lovească, a relatat Anadolu.

Potrivit serviciilor guvernatorului din Ankara, au fost demarată o acţiune în justiţie împotriva responsabililor incidentului.

CHP l-a făcut responsabil pentru incident pe ministrul de interne Suleyman Soylu, deoarece în 2018 le-a ordonat guvernatorilor să nu le permită membrilor CHP să participe la funeraliile ”martirilor”. La scurt timp după agresiune, ministrul a declarat că este inacceptabilă o astfel de acţiune.

Citește și: Rusia și-a anunțat STRATEGIA după alegerile din Ucraina! Primele indicații date noului președinte: ‘Ei au votat pentru schimbare’

Pe 31 martie, CHP a obţinut victoria la alegerile municipale în Ankara şi Istanbul, provocând o înfrângere inedită Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator), formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

 

Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here