Viorica Dăncilă, după ce Legea pensiilor a fost respinsă de Senat: De la 1 septembrie, pensionarii vor avea majorarea punctului de pensie și vom trece legea prin Camera Deputaților – Esential

0
28

Premierul Viorica Dăncilă a susținut că, chiar dacă legea pensiilor a fost respinsă miercuri de Senat, pensionarii vor beneficia de la 1 septembrie de majorarea punctului de pensie, iar legea va trece la vot în Camera Deputaților. Ea a acuzat opoziția pentru votul de astăzi, iar întrebată despre absența masivă de la ședință a senatorilor PSD, a spus că va face o analiză, dar „trebuie pornit de la votul împotrivă dat de parlamentarii opoziției”.

Vioricăi Dăncilă a acuzat că opoziția își declară grija pentru pensionari, dar astăzi a votat împotriva legii pensiilor, iar acest dublu standard nu este unul care să fie acceptat de pensionari.

„Acest lucru (respingerea legii pensiilor în Senat – n.rr.) arată în primul rând modul în care opoziție abordează legea pensiilor. Una declară, acuză Guvernul de nivelul de trai, arată grija pentru pensionari, iar azi au votat împotriva legii pensiilor”, a afirmat Dăncilă, care a susținut că legea va trece de Camera Deputaților.

Întrebată despre absența masivă de la ședință a senatorilor PSD, Dăncilă a spus că va face o analiză, dar „trebuie pornit de la votul împotrivă dat de parlamentarii opoziției”: „Am să discut cu ei și am să văd de ce au lipsit astăzi de la Senat. Poate au lipsit justificat sau nejustificat, voi avea o analiză, dar în primul rând să pplecăm de la cei care au votat împotrivă”.

CITESTE SI:  Digi24: Cursa Ryanair București-Timișoara a fost amânată dintr-un motiv incredibil. "Nu am mai auzit așa ceva"

De asemenea, întrebată dacă vor fi bani pentru plata pensiilor majorate în 2020, Viorica Dăncilă a susținut că PSD s-a ținut întotdeauna de promisiune față de pensionari: „Dacă nu am putut prin lege, am făcut-o prin Ordonanță de Guvern. De la 1 septembrie, pensionarii vor avea majorarea punctului de pensie și vom trece legea pensiilor prin Camera Deputaților”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, i-a asigurat însă pe români că în Camera Deputaților proiectul va fi aprobat, el susținând că legea este „bună” pentru pensionarii din România.Sursa: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here