Viorica Dăncilă: Iohannis blochează salariile bugetarilor. Abuzul de putere continuă

0
48
Viorica Dăncilă: Iohannis blochează salariile bugetarilor. Abuzul de putere continuă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că președintele Klaus Iohannis blocheză salariile bugetarilor, îi jignește și pune piedici funcționării normale a Guvernului, după ce șeful statului a refuzat să numească noi miniștri.

Declarațiile premierului Viorica Dăncilă:

– Pentru domnul Iohannis simțul urgenței se activează doar în campanie. Din păcate, însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea față de probleme țării continuă. Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcționa normal.

– Din nou, președintele se poziționează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluția deblocării activității ministerlor, oamenii ar fi stat neplătiți multi timp.

– Este evident că partidului lui Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc, că o să le taie veniturile.

– În ceea ce privește salariile, dreapta și Iohannis le blochează.

– Ceui cre preferă să acționeze în interes propriu chiar dacă acest lucru face rău și aduce deservicii de imagine propriei țări.

CITESTE SI:  Israelul a atacat, cu avioanele, Siria: Sunt cel puțin 15 morți, în Damasc și Homs - Stiri pe surse

Așa cum blochează și încercarea de numirea a Rovanei 

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că premierul Viorica Dăncilă îi cere o remaniere guvernamentală, care, în opinia sa este o remaniere ”neavenită, nepotrivită” și pe care o ”refuză clar”.

“Doamna prim ministru îmi cere o remaniere guvernamentală. Îmi solicită acolo doamna prim ministru eliberarea din funcţie a unor miniştri, a unor interimari şi numirea a 6 miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar”, a declarat şeful statului, care consideră solicitarea premierului “cras neconstituţională”.

El a adăugat că premierul trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului cu o solicitare de validare a guvernului, “altfel lucrurile nu se pot rezolva”.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.jsSursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here