Zeci de dosare penale pentru comerţul ilicit: Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 4 milioane de lei

0
21

Poliţia Română a făcut, în ultima săptămână, peste două sute de controale pentru a depista acte de comerţ ilicit, în special cu produse alimentare şi mărfuri contrafăcute. Au fost întocmite o sută de dosare penale, fiind cercetate 124 de persoane. Poliţia Română recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din locuri special amenajate şi autorizate, pentru a-şi proteja sănătatea, potrivit news.ro.

Citește și: Lovitură pentru șeful Aeroportului Otopeni! Ministrul Transporturilor i-a dat lovitura de grație

”În contextul în care Sărbătorile Pascale bat la uşă, iar pregătirile pentru acest moment sunt în plină desfăşurare, Poliţia Română recomandă cetăţenilor să achiziţioneze produse alimentare numai din locuri special amenajate şi autorizate, astfel încât ele să nu reprezinte un pericol pentru sănătate”, a transmis, vineri, într-o conferinţă de presă adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, comisar – şef de poliţie Florian Dragnea.

Acesta a anunţat că, în ultima săptămână, peste 1.400 de poliţişti au desfăşurat aproximativ 200 de acţiuni punctuale integrate, obiectivul prioritar al acestora fiind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, în special cu produse alimentare şi mărfuri contrafăcute.

CITESTE SI:  COD ROȘU. 180 de pompieri, pregătiți să intervină în zonele vizate de avertizarea ANM

Citește și: ANAF face anunțul mult așteptat! Datoriile românilor vor fi șterse

”Au fost întocmite o sută de dosare penale, în care sunt cercetate 124 de persoane şi s-au constatat peste 1.370 de sancţiuni contravenţionale, cuantumul total al amenzilor aplicate ridicându-se la peste 4 milioane de lei”, a mai declarat adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române.

Citește și: EXCLUSIV Omul lui Băsescu reacționează, după ce Klaus Iohannis i-a refuzat propunerea: ‘Nu renunțăm’

Acesta a menţionat că, pe durata minivacanţei de Paşte şi 1 Mai, zilnic, aproximativ 10.000 de poliţişti, vor acţiona, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcaşurilor de cult, în localităţile turistice şi în zonele de agrement.

Poliţiştii rutierilor lucra pentru fluidizarea traficului, în special în momentele de vârf. Traficul va fi supravegheat cu elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie.

Sursa link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here