Toți românii aflați la coadă la consulatul din Munchen vor putea vota. „Final fericit”

0
521

Românii care așteptau la coadă să voteze, la ora 21:00 , la închiderea urnelor, la consultatul din Munchen vor putea să voteze până la ultimul după o măsură specială a poliției germane. Oamenii au fost înconurați cu un gard și se consideră că este terioriul consulatului și prin urmare se respectă legea electorală românească.

„Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții”, scrie jurnalistul Vlad Ursulean, aflat la fața locului.

El a menționat că „unul dintre polițiști e născut în Brașov și ne-a vorbit la portavoce în română.”

„Rămâne enervarea de peste zi – peste 8 ore de stat la coadă și mulți oameni care au renunțat, dar e înduioșător să vedem autorități care iau măsuri în sprijinul publicului și le anunță calm, liniștind instant o mulțime furioasă”, mai spune jurnalistul.

Duminică, la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție, au fost mari probleme privind organizarea votului. S-au format cozi kilometrice la unele secții de votare, iar unii oameni au așteptat și opt-nouă ore și tot nu au putut să-și exprime opțiunile politice.

„Se merge extrem de greu şi cred că problema principală este organizarea, care este în așa manieră gândită, încât să meargă lent”, a declarat pentru Digi24 Cristian Buzea, un român stabilit la Munchen.

 

CITESTE SI:  La prânz caniculă, seara vijelii. Luna iunie va fi una a extremelor

El a precizat că a stat de la 8:30 până în jurul orei 15:30 ca să poată să voteze. Cristian Buzea a mai spus că oamenii care stau la coadă sunt deciși și motivați să nu renunțe și să încerce să voteze. Românul a povestit că la secția de votare respectivă e o singură ușă pe care se intră și se iese și accesul este îngreunat. O persoană stă la ușă și intrarea sau ieșirea în secția de vot se face pe grupuri.

 

Opoziția cerut prelungirea orelor de votare în diaspora, însă Biroul electoral central a respins cererea.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here