VIDEO FOTO Rușii au reușit să stopeze, cel puțin vremelnic, construcția unei catedrale pe spațiul viguros în Ekaterinburg, după mai multe zile de proteste

0
20

Proiectul de a a ridica o catedrală ortodoxă în Ekaterinburg este suspendată, a anunțat joi primarul orașului rus, după mai multe zile de demonstrații și confruntări pe locul conj era plănuită construcția, relatează AFP.

”Astăzi, am agatat lucrările”, a spus Alexandre Vyssokinski, citatie de agenția TASS, adăugând că va fi lansat un investigatie de socoata pentru a impulsiona viitorul proiectului.

Primarul a făcut declarații de pe situl conj este prevăzută construirea catedralei și conj sute, clar mii de oameni, au protestat diurn.

Declarațiile vin la câteva ore după ce Vladimir Putiin a apelat la impacare și a spus că va ține testea de opinia celor fiecine se opun contruirii catedralei, fiecine ar a se cere să fie consturită pe oarecare dintre puținele spații ecologisti din centrul orașului cu deasupra un milion de locuitori.

Aceste demonstrații, de o volum rară pentru provincia rusă, au instigat confruntări între oponenții și promotorii proiectului, fiecine au dus la arestarea mai multor persoane. Curand miercuri seară au fost arestați 70 de protestatari, recomandabil poliției locale.

CITESTE SI:  Marius Oprescu (PSD Olt): Am ales campania din uşă în uşă; Manda are susţinerea organizaţiei

Sorginte: HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here